Termin „pločasti materijali“ obuhvata različite proizvode koji su proizvedeni odvajanjem komadića drveta i naknadnog zajedničkog spajanja, u većini slučajeva pod pritiskom i uz dodavanje drugih materijala (sintetičkih smola, mineralnih vezivnih agenata i drugih aditiva) koji poboljšavaju mehaničke osobine materijala. Prednost pločastih materijala u odnosu na puno drvo je posebno homogena struktura i stabilnije ponašanje, dostupnost većih dimenzija i veća iskorišćenost sirovine. Primena pločastih materijala u industriji nameštaja doživela je ekspanziju prenstveno zbog lakoće ugradnje i niske cene.

Tehnološki napredak u ovoj oblasti doveo je do proizvodnje izuzetno izdržljivih, postojanih i atraktivnih materijala koji su pogodni za opremanje prostora i imaju najrazličitije namene. Od pločastih materijala moguće je napraviti nameštaj, sanitarne kabine (jedinice), ventilisane fasade, mobilijar za parkove i bašte, elemente za dečja igrališta. Mogućnosti primene su bezgranične, upravo zbog odličnih performansi, prilagodljivosti pločastih materijala, dostupnosti i lakoće ugradnje. U Lamexovom asortimanu nalaze se pločasti materijali renomiranih internacionalnih kompanija egger logo eurolight i fundermax logo, i to:

• Univer – oplemenjena iverica (10mm, 18mm, 25mm)

Radne ploče

• Oplemenjeni MDF (18mm)

Eurolight  (40mm)

• MDF sirovi (3, 4, 6, 8, 12, 14, 16, 18, 19, 25, 35, 40mm)

• Sirova iverica (univer)

Max Interior Compact (10mm, 13mm)

Max Exterior Compact (10mm)

• Fasadni Paneli (6mm)

• Lesoniti (3mm)

egger-logo

„More from wood.“

EGGER ima jaku bazu zahvaljujući zdravom razvoju, inovativnim proizvodima i visokim standardima kvaliteta. Predani i visoko kvalifikovani radnici imaju ključnu ulugu u tome što je EGGER postao jedna od vodećih evropskih kompanija u industriji proizvoda na bazi drveta.

U našem asortimanu možete pronaći veliki izbor dekora oplemenjene iverice – Univera, oplemenjenog MDF-a, dekor EUROLIGHT-a.

fundermax logo

„For people who create“

Bez obzira da li se radi o nameštaju, fasadama ili opremanju enterijera, FunderMax je uvek kao spona između ideje i materijala. Prednost FundeMaxa je što stalno ulaže u inovacije, razvija i stvara nove materijale zasnovane na drvetu i kompaktnim materijalima.

Mi smo ovlašćeni distributeri FunderMaxa i u projektima kontinuirano primenjujemo Fundermaxove materijale: oplemenjenu ivericu, Max Interior Compact, Max Exterior Compact različitih performansi i izgleda.

Savršena imitacija drveta - Feelwood