Sobna vrata kao deo enterijera

sobna vrata cleaf

Izbor ovakvih vrata nije lak zadatak. Zahvaljujući razvoju tehnologije i novim idejama koje svakodnevno nastaju i razvijaju se, u ponudi je veliki izbor sobnih vrata različitih oblika, materijala i dezena. Bilo da su jednokrilna, dvokrilna, sa nadsvetlom, sa zastakljenim površinama, klizna, ili kombinacija više varijanti, treba uvek voditi računa da se uklope u postojeći ambijent.


Korišćenje najkvalitetnijih, sertifikovanih, repromaterijala iz zapadno evropskih zemlja u kombinaciji sa visoko-produktivnim mašinama, čini osnovu jednog visoko kvalitetnog proizvoda. Zato kupci treba da se obrate proverenoj kompaniji kakvo je preduzeće Lamex iz Novog Sada koje u svojoj ponudi ima kvalitetne i pristupačne proizvode za izradu vrata od pločastih materijala na bazi drveta. Oni su i zastupnici renomiranih proizvođača pločastih materijala iz Evrope – Egger i Fundermax, koji ispunjavaju visok standard, stalno proširujući svoj proizvodni asortiman.

sobna vrata mdf
Sobna vrata MDF

Kao i nameštaj izrađen od ovog prirodnog maetrijala, drvena sobna vrata pružaju osećaj prirodne topline u enterijeru. Pored tradicionalnih materijala kao što su smreka, hrast, orah, trešnja, jasen ili bukva, vrata se izrađuju i od egzotičnih vrsta: wenge, zebrano, iroko, američki orah.

Tekstura drveta se ne sakriva već ističe, odlično se uklapajući u klasične enterijere. Ekološki čisto, drvo je i odličan zvučni i toplotni izolator. Ukoliko se pravilno odrzavaju drvena vrata mogu da traju decenijama.

Sobna vrata klizna
Sobna vrata klizna

Ploča laminata nanosi se na odgovarajuću noseću ploču (iverica i MDF ploča). Ima čitav niz primena i nalikuje drvetu. Otporna je na površinsku abraziju, udarce i ogrebotine, što garantuje i dug vek trajanja. Veliki izbor dekora moguće je ukomponovati i sa drugim elementima nameštaja u prostoriji. Površine su glatke i jednostavno se čiste.

Sobna vrata 3D folija
Sobna vrata 3D folija

Vrata izrađena od medijapana (MDF ploča), finalno mogu biti presvučena melaminskom folijom, CPL folijom, farbana visokokvalitetnim poliuretanskim bojama, furnirana i finalno bajcovana prema željenoj boji. Izrađuju se kako u standardnim dimenzijama, tako i prema zahtevu i želji kupca prema zadatim dimenzijama. Izdvajaju se zbog svojih odličnih mehaničkih karakteristika, a dodatni plus je povoljna cena po kojoj se mogu nabaviti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *