Egger OSB 3 ploče – novo u Lamexu

OSB 3 ploče

OSB 3 ploče su višenamenske, otporne na vlagu i ekološki održive ploče sa orijentisanim iverjem (Oriented strand board). Koriste se za izgradnju, ambalažu i oplate.
Egger OSB 3 ploče u skladu sa standardom EN 300 pogodne su za brojne primene na suvim i vlažnim površinama. Posebna geometrija i orijentacija iverja u pokrivnim slojevima, kao i lepljenje sa slabom emisijom štetnih supstanci obezbeđuje najbolja tehnička svojstva.
P r i m e n e:

    • Izgradnja i izrada enterijera
    • Drvogradnja (registrovane su za noseću upotrebu u građevini)
    • Pakovanje
    • Privremene konstrukcije

Od čega se prave Egger OSB 3 ploče?

OSB ploče su sastavljene od slojeva mikro iverja vezanih smolom. Izrađene su u tri sloja, a gornji i srednji slojevi iverja su orijentisani tako da obezbeđuju ploči najbolje tehničke osobine.
EGGER OSB 3 ploče se proizvode isključivo od sveže oguljenih trupaca. Oko 70% ukupne količine drveta koja se koristi u proizvodnji su četinari, uglavnom bor i smrča. Preostalih 30% su različite širokolisne vrste poput bukve, breze,lipe ili vrbe*. Osim svežeg drveta, EGGER OSB ploče sadrže lepak, vodu i emulziju na bazi parafinskog voska. Kompletan opis proizvodnje i tehničke karakteristike možete videti u Egger OSB 3 brošuri.

Izgradnja

Ekološka Egger OSB 3 je višenamenska ploča i zato je pravi izbor za doslovno sva rešenja u izgradnji zidova, spratnih i krovnih konstrukcija. I u vlažnim uslovima se može koristiti za nosive elemente. EGGER OSB 3 ploče dolaze u debljinama od 6 do 25 mm i u varijanti sa samouklapajućim profilisanim rubom na dve ili četiri strane. EGGER OSB 3 ploča ima izvanredne
mehaničke osobine. Njena velika nosivost i čvrstoća vam garantuju sigurnost upotrebe u brojnim primenama u građevini.  Ove višenamenske ploče imaju pristupačnu cenu i mogu da se koriste u izgradnji garaža, nadstrešnica, ograda gradilišta, reklamnih panela ili polica.

Sve popularnije u uređenju enterijera

Zahvaljujući mogućnosti izuzetno precizne ugradnje, uspravnosti i dimenzionalnoj postojanosti, ove ploče mogu da se koriste za pokrivanje velikih površina bez dorade. Pouzdana gustina od minimum 600 kg/m3 obezbeđuje zadržavanje svih drugih mehaničkih i fizičkih osobina. Dodatna prednost je i činjenica da mašinski profilisan i precizan profil pero-utor u velikoj meri olakšava postavljanje.

OSB 3 ploče su prepoznatljive u izgradnji od drveta, ali imaju mnogo više od toga da ponude: OSB ploče postaju sve popularnije i u uređenju enterijera i doprinose kreiranju jedinstvenog stila u prostoriji.

Podovi

OSB ploče su idelane za upotrebu na stabilnom suvom estrihu (cementna košuljica) i mogu da se postave direktno na podove sa zvučnom izolacijom ili na regularnim podnim daskama. Međutim, položene profilisane ploče deluju atraktivno i same po sebi i nije potrebno dodatno oblaganje, izuzev jednog ili više sloja zaštitnog laka. Savršeni podovi za dnevne sobe ili funkcionalne prostorije.

Zidovi

OSB ploče će vaše zidove učiniti jedinstvenim – bilo da su prelakirane u belo, ofarbane ili u svojoj prvobitnoj formi. Kod unutrašnje ili suve gradnje zidova, ploče se obično oblažu gipsanim ili vlaknastim pločama, ali ostavljajući ih otkrivenim – iskorišćavajući na taj način njima svojstvenu stabilnost i zvučnu izolaciju – unose poseban efekat u prostoriju.

Ambalaža

Zbog svoje čvrstoće i postojanosti, jednostavne obrade, velikog otpora na izvlačenje šrafova i male sklonosti lomljenja po ivicama, EGGER OSB 3 je savršen proizvod za izradu različitih oblika ambalaže. Ambalaža od OSB 3 ploča je sertifikovana za bezbedno čuvanje i transportovanje prehrambenih namirnica koje se peru ili ljušte pre konzumiranja i mogu biti u direktnom dodiru sa njima.

ambalaža od Egger OSB3 ploča

*Za proizvodnju EGGER OSB ploča koristi se sveže drvo iz lokalnih šuma kompanije Egger kojma se održivo upravlja.